петак, 14. јун 2019.

Завршна изложба пројекта "Мудрији заједно"



У ОШ "Иван Милутиновић" школска година је завршена посебном манифестацијом-завршним догађајем пројекта "Мудрији заједно".

Још на самом почетку школске године наставница ликовне културе Јасмина Тица се договорила са ученицима седмог разреда да њихов пројекат буде целогодишњи, да се баве фотографисањем и прикупљањем фотографија, које би приказале утицај пројектне наставе на рад и сарадњу у нашој школи. 


У организовању и давању савета ученицима седмог разреда су у многоме помогли наставници, чланови Тима мобилности, који су се трудили да посете што је могуће већи број часова својих колега. 

На овој свечаности је изложено четири стотине најбољих фотографија, са самих огледних часова, завршница појединачних пројеката.

Поред тога, седмаци су сакупили велики број фотографија својих млађих и старијих другара, које сведоче о изузетно позитивном одзиву родитеља у свим фазама истраживања у подстрекивању ученика на сарадњу и групни рад. 


Приказани су и разговори са експертима и стручњацима из разних области, посете библиотеци, прикупљање материјала, консултације са наставницима. 

Јасмина Тица је изложби приложила и иконе, које су ученици старијих разреда посебном техником израђивали на дрвеној подлози.

Изложба је отворена свечаним музичким програмом, у ком су наступили најмлађи чланови КУД "Прело", њихов солиста Матеја Маринковић, који је овом приликом свирао на кавалу и Вељко Тапић, на хармоници.


Веома је важно поменути да су читав догађај организовали ученици шестог разреда из Сланаца уз консултације са наставницима Хеленом Милошевић Момчилов и Ненадом Прибаком. Деца су, инспирисана позитивном енергијом током израде различитих пројеката, пожелела да као тим покушају да организују долазак свих ученика из сва три објекта наше школе у Велико Село. Поред учешћа у припреми програма и организовању изложбе, ови ученици су осмислили и забавне игре, налик играма без граница и извели и ово такмичење.

Нема коментара:

Постави коментар

Завршна изложба пројекта "Мудрији заједно"

У ОШ "Иван Милутиновић" школска година је завршена посебном манифестацијом-завршним догађајем пројекта "Мудрији заједн...