понедељак, 8. октобар 2018.

Мобилност - 2. дан


Другог дана, чланови Тима мобилности упознали су се са предавачем Ђулијом Замбон, асистентима и представницима организације домаћина ИФОМ.

Према планираној сатници, курс је почео у 9:30 и трајао до 16:00 часова. 

На почетку су чланови Тима мобилности упознати са током курса, а затим је настављено са прелиминарном евалуацијом компетенција, где су се чланови Тима мобилности представили и предаваче упознали са искуствима у пројектној настави, која су имали до сада. 


Наш тим је током овог дана употпунио своје знање о кључним вештинама које је могуће надоградити код ученика употребом пројектне наставе. Подсетили смо се да је најзначајнија улога наставника у 21. веку да своје ученике припреми за активно, целоживотно учење и укаже им на практичну примену сазнања у реалном окружењу.


Курс је настављен тимбилдинг вежбама у групама, а потом рефлексијама о тренутним наставним садржајима и стиловима, као и одговорима на тему шта је то пројектна настава и зашто се користи. Дате су нам референце за даље истраживање, као што је официјални портал који се бави пројектном наставом (BIE-Buck Institute Education bie.org/project_search), а препоручена нам је и стручна литература (Hacking PBL - Ross Cooper, Erin Murphy).

У наставку погледајте неколико занимљивих видеа другог дана мобилности.

Захваљујемо се партнерској организацији ИФОМ на уступљеном фото и видео материјалу.









Нема коментара:

Постави коментар

Завршна изложба пројекта "Мудрији заједно"

У ОШ "Иван Милутиновић" школска година је завршена посебном манифестацијом-завршним догађајем пројекта "Мудрији заједн...