субота, 29. септембар 2018.

Европски дан језика

У нашој школи је организован тематски дан поводом обележавања Европског дана језика. Ученици су приказали резултате свог истраживачког рада, веома важног сегмента пројектне наставе.


На добро осмишљеним штандовима су кроз сувенире, литературу, мини-радионице и квизове, али и кроз ликовну изложбу, костиме и музички програм, биле презентоване Италија, Србија, Велика Британија, Грчка, Француска и Шпанија. 


Ученици су активно учествовали у организацији овог догађаја, подељени у велики број тимова. Сваки тим је имао задатак да проучи специфичности одређене културе и да их презентује на оригиналан начин. Тако смо на штанду Грчке имали прилику да правимо слике у песку од шкољки, на италијанском штанду да сликамо портрет Мона Лизе, на Британском да се такмичимо у изговарању брзалица. Ову последње поменуту активност су самостално осмислили, организовали и спровели ученици седмог разреда, чији је тим имао задатак да покаже сличности и разлике између језика представљених земаља, па су они осмислили да у ту сврху употребе брзалице. Било је ученика који су крајње савесно одиграли улогу организатора музичког програма и његовог вођења. 



Позвали смо КУД "Прело", плесну школу Мише Плавшића и оркестар ОШ "Старина Новак". Једна екипа ученика је била задужена за фотографисање, а њихове радове можете погледати у галерији у оквиру овог текста.

Нема коментара:

Постави коментар

Завршна изложба пројекта "Мудрији заједно"

У ОШ "Иван Милутиновић" школска година је завршена посебном манифестацијом-завршним догађајем пројекта "Мудрији заједн...