Ранија искуства


Пројектна настава је појам који се све чешће помиње у нашој пракси. Као иновативна метода, требало би значајно да мотивише и оснажи ученике у самосталном раду. Од ове године се постепено системски уводи у наш образовни систем, те се очекује да ће први значајнији закључци на глобалном нивоу бити донети крајем текуће школске године.

Пројекат  ''Мудрији заједно'' је у нашој школи био инспирисан  изложбама, стручним темама, презентацијама и огледним часовима, који су се, у  тражењу модела за обогаћивање и осавремењавање наставе,  дотакли пројектне наставе и сарадње наставника у извођењу исте.

🔺

Учитењица Ивана Ивков је прошле године са ученицима четвртог разреда радила истраживање на тему историјских извора. Уз консултације са наставником историје, бројне разговоре са учитељицом и родитељима, деца су испунила постављене задатке.


Сваки ученик је пронашао неки историјски извор у свом дому, или локалној заједници, пронашао информације о њему из енциклопедија, или са интернета и написао кратак реферат. Крајња фаза је била интерактивна изложба, где су остали ученици и учитељи могли да постављају питања у вези са практичном применом експоната.

🔺

На интердисциплинарном угледном часу из географије и ликовне културе прошле школске године било је узбудњиво, јер су прорадили многи вулкани. У складу са планом да се настава обогати практичним радом у ком ће ученици имати више активног учешћа, наставница географије Савић Лидија  је у сарадњи са наставницом Тица Јасмином на креативан и маштовит начин ученицима петог разреда у Великом Селу помогла да изведу симулацију вулканске ерупције.


🔺

Нема коментара:

Постави коментар

Завршна изложба пројекта "Мудрији заједно"

У ОШ "Иван Милутиновић" школска година је завршена посебном манифестацијом-завршним догађајем пројекта "Мудрији заједн...