четвртак, 5. јул 2018.

Добро дошли!

Добро дошли на блог посвећен пројекту "Мудрији заједно" који спроводи ОШ "Иван Милутиновић" из Београда, а у оквиру програма Еразмус+.

Наша школа аплицирала је и добила пројекат у оквиру Еразмус+ програма који финансира Европска унија, преко националне фондације Темпус.  Овај програм, широм Европе пружа могућности и подршку иновативним идејама и мобилности наставника и ученика. Са поносом истичемо да смо једна од 27 школа у Србији која ће наредне школске године спровести пројекат у оквиру Еразмус+ подршке, под називом “Мудрији заједно”.

Предавачи наше школе ће, заједно са директорком Снежаном Будимировић, у октобру отпутовати у Болоњу на обуку неопходну да употпуне своје компетенције у областима које се издвајају као потенцијално најефикасније и најадаптибилније за наш национални образовни систем. 

Овај пројекат преплиће активну пројектну наставу, предузетнички дух ученика и сарадњу у унапређењу међупредметних компетенција. Ово последње поменуто се односи на брисање оштрих граница међу предметима и указивање на могућности практичног повезивања усвојених садржаја из најразнороднијих области. Министарство просвете, науке и технолошког развоја већ подржава интегрисање пројектне наставе, па се циљеви наше школе поклапају са општим циљевима и националном стратегијом. Све ово се обједињује на специфичан начин, који од школе ствара активног чиниоца у прихватању целоживотног учења, неопходног у напретку младих људи у 21. веку.

Нешто више о пројекту можете погледати ОВДЕ.

Нема коментара:

Постави коментар

Завршна изложба пројекта "Мудрији заједно"

У ОШ "Иван Милутиновић" школска година је завршена посебном манифестацијом-завршним догађајем пројекта "Мудрији заједн...