субота, 25. август 2018.

Одржан семинар "Међупредметни приступ настави и учењу и развој компетенција ученика"


У нашој школи је 25.08.2018. године одржан семинар „Међупредметни приступ настави и учењу и развој компетенција ученика“ у оквиру припремне фазе пројекта. Семинар је акредитован од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања. Циљ семинара је био јачање професионалних компетенција наставника за примену међупредметног приступа настави и учењу ради развијања међупредметних компетенција и изградње знања која превазилазе границе предмета.


Учествовало је 30 запослених, међу којима су била и 4 члана Тима мобилности: Ненад Прибак, Хелена Милошевић Момчилов, Бранислав Крајишник и Маја Маринков. Реализатор семинара је била Валерија Живковић, стручни сарадник-психолог у ОШ "Рада Миљковић" из Јагодине. Присутни су били подељени у групе и активно учествовали у свим темама програма, да би на крају завршили израдом пројектних задатака.


Акценат је био на обучавању наставника за развијање веза међу предметима, међупредметних тема заснованих на образовним постигнућима, пружању подршке наставницима за планирање и реализацију наставе и учења применом међупредметног, тематског приступа, унапређивању квалитета наставе и учења и развијању компетенција ученика као предуслов за целоживотно учење, што су основни циљеви нашег пројекта.

Нема коментара:

Постави коментар

Завршна изложба пројекта "Мудрији заједно"

У ОШ "Иван Милутиновић" школска година је завршена посебном манифестацијом-завршним догађајем пројекта "Мудрији заједн...