среда, 12. септембар 2018.

Недеља школа у Темпусу


У оквиру Недеље школа (3-7. септембра 2018.),  намењене  запосленима у школама и предшколским установама, ученицима средњих школа, представницима Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и другим заинтересованима, Национална агенција Темпус је организовала низ вебинара и предавања у свом Инфо центру. Циљ је био да све учеснике упознају са круцијалним појмовима и корацима са којима ће се сусретати током самог аплицирања, али и током мобилности и даље дисеминације резултата својих истраживања и пројеката. Како је наш пројекат одобрен током текуће школске године, подробније информације до којих смо дошли ће нам помоћи да што квалитетније и у складу са очекивањима спроведемо одређене активности.

Вебинар о  еTwinning порталу '' еTwinning-мрежа наставника из целе Европе'' је 03. 09. 2018. пратило три члана нашег Тима, Јована Цакић, Невена Алексић и Хелена Милошевић Момчилов. Како смо тренутно у припремној фази за активно учешће на овом порталу, од великог значаја ће бити додатне информације о начинима његове употребе и алатима који се на њему налазе.

Чланице Тима мобилности, учитељице Јована Цакић и Невена Алексић су пропратиле информативни вебинар '' Могућности за школе и предшколске установе у оквиру Ерасмус + програма'' 04. 09. 2018.

Предавање ''Вештине које стичемо и развијамо кроз пројекте међународне сарадње'' је скренуло пажњу на јасније дефинисање и сврставање сазнања у групу вештина, или компетенција. Указано је на прегршт могућности које нуди учешће у Ерасмус + програму. Разјашњено је да колеге које се одваже на овај корак могу добити прилику да ступе у конткт са наставницима  широм Европе путем посматрања наставе, похађања организованих курсева и држања наставе у школама у иностранству. Поновљено је да је еTwinning платформа неисцрпан извор информација и инспирације за обогаћивање наставног процеса кроз размену искустава. Овом предавању су присуствовали чланови нашег тима мобилности Бранислав Крајишник и Хелена Милошевић Момчилов.

Нема коментара:

Постави коментар

Завршна изложба пројекта "Мудрији заједно"

У ОШ "Иван Милутиновић" школска година је завршена посебном манифестацијом-завршним догађајем пројекта "Мудрији заједн...