петак, 28. децембар 2018.

Огледни час - Животне заједнице



"Да сам наставник, како би изгледао мој час?" Ово кључно питање, које је покренуло ученике осмог разреда из Великог Села на маштање и  истраживање, резултирало је добро организованим вршњачким подучавањем на тему "Животне заједнице".

У усмеравању и припреми за овај посебан час су им помогле наставница биологије Маја Маринков и учитељица Наташа Стојановић. Осмаци су били подељени у три групе и сваки тим је припремио богату и живахну презентацију у складу са узрастом њихових "ученика".

27.12.2018. су пред великим бројем присутних наставника, учитеља и директорком школе одржали час  ученицима трећег разреда.


Млађи другари су били одушевљени атмосфером, сарадљиви и ревносни. Као посебно пријатно изненађење, припремили су паное о животним заједницама, које су на лицу места обогатили скулптурицама од пластелина. Направили су становнике различитих животних заједница и веома вешто их разврстали.

Часу су присуствовали и ученици седмог разреда, који од почетка пројекта припремају фотографије и извештаје са оваквих и сличних догађања у школи за финалну изложбу на крају школске године.


Овај час је један од позитивнијих примера сарадње учитеља и наставника у нашој школи. Она представља непресушни извор креативности и усвајања знања на занимљив начин, који се памти.

Нема коментара:

Постави коментар

Завршна изложба пројекта "Мудрији заједно"

У ОШ "Иван Милутиновић" школска година је завршена посебном манифестацијом-завршним догађајем пројекта "Мудрији заједн...