петак, 7. јун 2019.

Огледни час: Понашање у саобраћају



Инспирисани пројектом "Мудрији заједно", ученици трећег разреда из Вишњице доказали су нам како је заиста много лакше и узбудљивије радити у друштву својих вршњака и родитеља. 


Истраживали су о томе како се треба понашати у саобраћају, на шта посебно обратити пажњу зарад безбедности и тако подељени у групе где је свако имао своју улогу испунили су свој задатак. 

Прва група бавила се истраживањем копненог саобраћаја (уз помоћ својих родитеља исцртали су раскрсницу у школском дворишту, направили саобраћајне знакове, возачке дозволе...). 


Ваздушним саобраћајем занимала се друга група (направили су макету авиона и хеликоптера, степенице, кофере, ренген, пасоше, прслуке за спасавање..., а о воденом саобраћају на нашем плавом Дунаву позабавила се трећа група, користећи прави чамац, весла, штап за пецање, упознавајући нас са воденим знаковима које можемо сретати током пловидбе итд. 


Нема коментара:

Постави коментар

Завршна изложба пројекта "Мудрији заједно"

У ОШ "Иван Милутиновић" школска година је завршена посебном манифестацијом-завршним догађајем пројекта "Мудрији заједн...