недеља, 8. јул 2018.

Развој језичких компетенција код ученика основне школе


Реформе у образовању могу показати резултате првенствено ако се навикнемо на потребу да несебично делимо искуства из праксе са ентузијастичним колегама широм Европе.

Фондација Темпус је препознала значај повезивања просветних радника и 03.07.2018. организовала конференцију за наставнике страних језика, којој је присуствовала наша наставница Хелена Милошевић Момчилов.

Конференција је отворио министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, пружајући пуну подршку програму Еразмус+ и другим иновативним идејама у повоју.

Реномирани предавач Сара Елис, Cambridge Assessment English, Болоња, Италија; Колин Вилијамс, Cambridge Assessment English, Кембриџ, Уједињено Краљевство; Ивоне Гостнер, Bladins grundskola, Малме, Шведска; Александра Стојановић Милић, International School of Belgrade и Јасмина Ђорђевић, Центар за стране језике, Филозофски факултет, Универзитет у Нишу, су наставнике увели у разноврсне теме, као што су: зашто је важна настава писаног изражавања у раном узрасту, како се врши интегрисано учење језика и нејезичких садржаја, како се у Шведској у настави страних језика користи прилагођена белетристика и како се спроводи настава језика у великим групама.

Један део конференције је био практичан рад, организован у паралелним сесијама за наставнике енглеског, немачког, француског, руског и све популарнијег шпанског језика.

Од изузетног значаја за наш пројекат је било представљање могућности које пружа све популарнија EPALE платформа. Њу је у име Фондације Темпус представила Марица Вукомановић.

Нема коментара:

Постави коментар

Завршна изложба пројекта "Мудрији заједно"

У ОШ "Иван Милутиновић" школска година је завршена посебном манифестацијом-завршним догађајем пројекта "Мудрији заједн...