понедељак, 10. децембар 2018.

Симпозијум за директоре - Љубљана



Издавачка кућа Клетт је ове године организовала шести међународни симпозијум за директоре школа, које учествују, или имају намеру да се у наредном периоду активирају  у креирању и реализацији европских пројеката у области образовања. Назив овог симпозијума "European Tenders-Where to Find Them, How to Win Them'', показује бенефите од укључености у међународне програме и могућности које они отварају школама, ученицима и наставном особљу. Искусни стручњаци су директоре школа упутили у процедуре за добијање средстава путем међународних и националних програма и тендера.

Циљ оваквих пројеката је свакако ширење корисних идеја, произашлих директно из учионице, из саме сржи образовног процеса и непосредне комуникације наставника и њихових ученика.


Пројекат ''Мудрији заједно'' се нашао на листи представљених пројеката. Директорка школе Снежана Будимировић , активни члан Тима мобилности и наставница географије Лидија Савић, такође члан Тима за писање пројеката, су имале прилику да сусретну колеге из седам држава из окружења, размене искуства и чују позитивне утиске о спровођењу разноврсних пројеката у настави. У програму Еразмус + , по њиховим сазнањима, учествује све већи број образовних установа, а пројекти под његовим окриљем доносе практичне иновације у складу са захтевима савременог доба.

Снежана Будимировић и Лидија Савић су упознате  са могућностима умрежавања у изради стратешких планова и преношењу закључака из већ реализованих пројектних идеја. Пренеле су нам позитивне утиске о заинтересованости колега за идеје нашег пројекта, које су, ради ближих информација, упутиле на сајт наше националне агенције Темпус и друге сајтове Еразмус + програма, на наш блог и сајт наше школе,истакавши вољу свих чланова колектива да учествују у пружању потребних информација.

Нема коментара:

Постави коментар

Завршна изложба пројекта "Мудрији заједно"

У ОШ "Иван Милутиновић" школска година је завршена посебном манифестацијом-завршним догађајем пројекта "Мудрији заједн...