петак, 21. децембар 2018.

Огледни час - Стиже зима и Нова година

У школи у Вишњици је 21.12. одржан огледни час, као завршни догађај истраживачког рада ученика 2/1. Имали смо сарадњу учитеља првог, трећег и четвртог разрада, наставницом енглеског језика и помоћ и подршку родитеља. Тема пројекта је ''Стиже зима и Нова година''.


Израда пројекта је трајала месец дана. Наши ученици су у том периоду вршили истраживања консултујући у раду нашу библиотекарку Миру Меглић и тржећи информације преко интернета. Свака група је имала одређена задужења. Тако су повезали научено градиво из света око нас, српског и енглеског језика, математике, музичке културе, грађанског васпитања и верске наставе.

Час је почео песмом "Звончићи", на енглеском језику коју су певали ученици трећег разреда. Укратко сам упознала присутне о нашим активностима. Свака група је прочитала свој ради са додатним коментаром за ту активност. Кључно питање било је: '' Да сам ја Деда Мраз шта бих поклонио деци?''

Ученици су у мањим групама писали своје одговоре и представљали их  цртежима. Час су нам својим рецитовањем  улепшали и ученици првог разреда.
Други део часа, био је намењен украшавању учионице и сређивању паноа, украсима које су ученици правили за време трајања пројекта. Попунили смо тест и написали честитку. Као награду за труд и рад ,Дада Мраз (гост-ученик из четвртог разреда) је поделио поклоне, а ми смо га обрадовали песмом "Звончићи". Наши Деда Мразићи су помогли да се поклончићи прикупљени у оквиру хуманитарне акције отпреме на праву адресу.

Поред ученика, гости на овом часу су били:  директор школе Снежана Будимировић, психолог школе Тамара Маринковић, педагог Славица Мартиновић и дефектолог Данијела Степановић.
Евалуација овог рада је извршена петоминутним тестом и писањем честитке.
Учитељица: Драгица Секулућ

Нема коментара:

Постави коментар

Завршна изложба пројекта "Мудрији заједно"

У ОШ "Иван Милутиновић" школска година је завршена посебном манифестацијом-завршним догађајем пројекта "Мудрији заједн...