среда, 1. мај 2019.

Огледни час: Упознај своје другаре да би их више волео

''Упознај своје другаре да би их више волео'' је назив ЧОС-а, одржаног 11. априла, на ком су ученици 5/1 и 6/1 у сарадњи са разредним старешинама Маријом Тривунчић и Бисерком Радосављевић приказали резултате својих истраживања кроз добро осмишљене анкете и маштовит начин презентовања. Циљ спроведеног пројекта је био међусобно упознавање ученика ради развијања свести о себи и другима,као и свести о томе да, иако смо сви посебни на свој начин,имамо пуно заједничких особина које нас повезују.


Наставница енлеског језика је представила тему пројекта и метод рада, представила ученике 5. и  6. разреда и истакла циљ часа. Објаснила је гостима на који начин ће представити наставну јединицу.

Уз помоћ PowerPoint презентација два ученика су представила резултате анкете. Свако одељење има свог представника. Ученици су усмено изложилиподатке добијене истраживањем. Наставницесу најавиле сваку групу уз кратка објашњења њихових задатака.

1. Ученици петог разреда су костимирани презентовали и дискутовали о томе чиме би волели да се баве кад порасту и шта им је потребно да би то постигли.
2. Ученици шестог разреда су костимирани презентовали и дискутовали о избору омиљеног лика из књиге и његовим позитивним и негативним особинама.
3. Да ли неке од тих особина препознајемо код себе? је била индивидуална вежба о особинама које имамо и онима које желимо да развијамо.Ученици су на списку особина штиклирали оне које имају,а затим заокруживали три особине које желе да развију у следећих месец дана.У ову активност су били укључени и сви присутни гости.


На крају је закључено да, иако имамо различите особине, имамо и доста оних истих. Закључујемо да велики број ученика пролази кроз исте или сличне ситуације у породици и друштву и да је много лакше и лепше ако смо подршка једни другима.

Ишчитане су дивне позитивне поруке о другарству.

Нема коментара:

Постави коментар

Завршна изложба пројекта "Мудрији заједно"

У ОШ "Иван Милутиновић" школска година је завршена посебном манифестацијом-завршним догађајем пројекта "Мудрији заједн...