среда, 1. мај 2019.

Огледни час: Не прљај, рециклирај!

Ученици 2/3 из Великог Села упозоравају на опасност од гомилања смећа и моле све да почну да се баве рециклажом и заштитом животне средине!


Видео запис је имао јасну поруку. Деца су се са учитељицом Невеном Алексић озбиљно бавила истраживањем хигијенских услова у насељу у ком живе, те су заједно закључили да је  апел на локално становништво најбољи могући резултат њиховог пројекта. Видео запис можете погледати на нашој Фејсбук страници.

Схвативши да се у њиховом  непосредном окружењу не придаје велики значај рециклажи, а закључивши да је она изузетно важна, решили су да својим најближима, породицама и другарима у школи, укажу на своја сазнања. 


Квиз са 15 питња о рециклажи је подељен гостима из 4/3, присутним учитељима, наставницима и сарадницима, па је свако од ученика другог разреда поставио по једно питање. Тамо где је било недоумица око одговора, мали водитељи су помогли у решавању задатака.


Ученици су припремили и изложбу животиња од рециклираних материјала, указујући истовремено на чињеницу да се понешто од отпада може рециклирати и кроз уметничка дела, али и на то да су управо животиње најугроженије нашим неодговорним понашањем према природи.


За крај су деца позвала све присутне да се придруже акцији чишћења школског дворишта.

Нема коментара:

Постави коментар

Завршна изложба пројекта "Мудрији заједно"

У ОШ "Иван Милутиновић" школска година је завршена посебном манифестацијом-завршним догађајем пројекта "Мудрији заједн...