субота, 16. фебруар 2019.

Представљање пројекта на стручном саветовању ОШ "Старина Новак"


ОШ "Старина Новак" из Београда је у Врднику, 13. и 14. фебруара, организовала дводневно зимско стручно саветовање за своје запослене, на ком је по први пут реализован акредитовани семинар "Музеј школе у редовној и изборној настави". Хелена Милошевић Момчилов и Ненад Прибак су били позвани да учествују у саветовању, али и да, као гости, представе Еразмус+ програм и пројекат наше школе, који се у оквиру овог програма спроводи.


Њих двоје су кроз предавање и радионицу колегама приближили модел по коме се у нашој школи ради интердисциплинарна пројектна настава. Размењујући искуства и идеје са колегама који су се већ сусретали са неким облицима пројектне наставе, заједно су дошли до закључка да је активна улога ученика у процесу учења најважнији циљ савременог образовања.


Пријатна атмосфера, успостављање контаката, размена иновативних идеја, што сваки овакав скуп пружа, још једном су потврдили да су ентузијазам, кооперативност и несебичност у изношењу идеја  и искустава покретач сваке позитивне промене у школи. Очекујемо наставак сарадње са колективом ОШ "Старина Новак".

Више о поменутом семинару можете сазнати ОВДЕ.

Нема коментара:

Постави коментар

Завршна изложба пројекта "Мудрији заједно"

У ОШ "Иван Милутиновић" школска година је завршена посебном манифестацијом-завршним догађајем пројекта "Мудрији заједн...